Opskrifter

Cheese-cake cupcakes
Her følger min opskrift på cheesecake, som også kan laves som cupcakes.
Jeg fandt den for et par år siden på nettet og skrev den ned i en notesblok, der lå den noget tid før jeg besluttede mig for at kaste mig ud i at bage den. Så jeg kan ikke huske hvor den er fra, men her er den:

150 g. smør
200 g. digestive kiks, smuldret til krummer. (jeg bruger en minihakker så det bliver helt fint)
2 store æg
400 g. flødeost naturel
150 g. sukker
3 tsk. vanille
4½ dl. cremefraiche

Forvarm ovnen til 190 g.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hæld i en skål sammen med kiksekrummerne. Hvis det laves som en hel kage hældes det hele i en form, hvis det laves til cupcakes kommes ca. 1 spsk. i hver form, uanset hvilken en du laver fordeles det i formen til en bund.

Kom flødeost, æg og 100 g. af sukkeret samt 1½ tsk. vanille i en blender. Blend til det er helt glat. Hæld massen ud over bunden eller bundene, igen til cupcakes ca. 1 spsk. i hver.
Så skal der bages, hvis det er en stor kage skal den have ca. 20 minutter og cupcakes ca. 10 minutter.
Derefter skal den ud af ovnen og køle af, ca. 10 minutter for cupcakes og 20 for en hel kage. Lad ovnen være tændt.

Bland creme fraiche med resten af sukkeret og vanille. Hæld det over kagen eller cupcakes (igen 1 spsk. til hver cupcake) Bag den yderligere 10 minutter for cupcakes og ca. 15 for en hel kage. Lad det køle af og stil i køleskabet ca. 8 timer.

Bær topping:
Du kan bruge de fleste forskellige slags bær, men min erfaring siger mig at blåbær eller hindbær er det bedste.
250 g. frosne bær (kan sikkert også laves med friske, men har ikke prøvet det.
50 g. sukker
4 spsk. vand
1-2 tsk maizena

Kom sukker i en gryde med 2 spsk. vand ved lav varme og rør til sukkeret er opløst. Skru op for varmen og tilsæt bærrene, læg låg på og kog det igennem et par minutter. Skru ned for varmen og lad det småsimre. Rør maizena med resten af vandet og hæld det i saucen til denne har en passende konsistens.
Hæld over kagen og lad hvile 1 time.
Velbekomme :)